رونق اقتصادی منطقه آزاد چابهار رفاه و اشتغال پایدار به همراه خواهد داشت

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری، توسعه تجارت و صید صنعتی سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه چابهار، به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران مزایای بیشتری نسبت به سایر بنادر دارد، گفت: رونق اقتصادی منطقه آزاد چابهار رفاه و اشتغال پایدار به همراه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان فرزین حقدل در شورای توسعه منطقه آزاد چابهار بیان کرد: بزرگ‌ترین مزیت این منطقه بحث ترانزیت است.
وی تصریح کرد: منطقه آزاد چابهار فرصت های مناسبی در زمینه های مختلف تجاری، اقتصادی، بازرگانی، گردشگری و ترانزیتی دارد و شهرک های خرما، خودروسازی، برنج، شیلاتی، تجهیزات پزشکی با سرمایه گذاری مستقیم داخلی و خارجی در این منطقه ایجاد خواهد شد.

حقدل خاطرنشان کرد: انجام امور زیربنایی، عمران، آبادانی و رشد و توسعه اقتصادی، تولید و صادرات کالاهای صنعتی تبدیلی و ارایه خدمات عمومی، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای، سرمایه گذاری، افزایش درآمد عمومی و ایجاد اشتغال سالم و مولد از اهداف شکل گیری سازمان منطقه آزاد در چابهار است.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری، توسعه تجارت و صید صنعتی سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه گفت: شهرستان چابهار در حوزه کشورهای شمال ایران مثل تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و همچنین در حوزه کشورهای شرق ایران مانند افغانستان و هند قرارگرفته است و نیاز عمده این کشورها حتی استان‌های خراسان شمالی و جنوبی و خود استان سیستان و بلوچستان و یزد به دریا است.

حقدل خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای منطقه آزاد چابهار جلب مشارکت جوامع محلی است.

وی افزود: محور نوستراک که ترانزیت شمال_جنوب هست و هند را به شمال شرق اروپا وصل می‌کند و در حال حاضر فعالیتی جهت اتصال این منطقه به شبه‌قاره هند انجام‌نشده است که اگر این زیرساخت‌های منطقه چابهار کامل شود بهترین و ارزان‌ترین مسیر برای ارسال کالاهایی خواهد بود که از سمت اروپا به شبهه قاره هندو منطقه خاورمیانه ارسال می‌شود و این امر مزیت چابهار می‌کند دو برآر می‌کند.

حقدل اظهار کرد: با در نظر گرفتن منطقه آزاد چابهار به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران که مزایای بی‌شماری نسبت به سایر بنادر ایران دارد، مسلماً با افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه مواجه خواهد شد.

وی گفت: برنامه‌ریزی‌هایی که برای منطقه آزاد چابهار شده است؛ بحث حمل‌ونقل ترکیبی هست که به‌صورت گسترده در این منطقه راه‌اندازی شده است و شامل: حمل‌ونقل هوایی، دریایی و زمینی است، که در بحث زمینی شامل دو حوزه اتوبان و ریل راه‌آهن می‌شود و بحث وصل شدن چابهار سریع در دست راه‌اندازی و انجام است که به شبکه راه‌آهن سراسری وصل شویم و یک شبکه جاده‌ای هم در آینده‌ای نزدیک به‌صورت اتوبان‌های نزدیک درمی‌آید و به کشور پاکستان وصل می‌شود و همین‌طور به خراسان شمالی دسترسی خواهیم داشت از طرفی به داخل کشور هم وصل می‌شود تا ما محور ترانزیت­مان را به سمت اروپا داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری، توسعه تجارت و صید صنعتی سازمان منطقه آزاد چابهار در خصوص فرودگاه چابهار بیان کرد: بحث فرودگاه اختصاصی چابهار تقریباً در حال پروسه ساخت‌وساز می‌باشد که در اسرع وقت تکمیل و ساخته خواهد شد. و همین‌طور ایرلاین های اختصاصی، خرید هواپیما و انجام بقیه امور مربوطه در حال پی گیری هست که هم هزینه سفر هوایی به چابهار ارزان‌تر خواهد شد و هم در بحث کاروبارهای هوایی، سرعت و سهولت بیشتری را برای مسافران ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: همه این امور باعث می‌شود که یک توسعه تولید و تجارت در منطقه آزاد چابهار داشته باشیم. در خصوص حمل‌ونقل دریایی هم طبق مصوبه‌ای که صورت گرفته از بندر شهید کلانتری به بندر شهید بهشتی افزوده می‌شود و با ارائه قوانین منطقه آزاد مرز دریایی‌مان درست خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب بر توسعه سواحل مکران و ضرورت توجه به گنج پنهان نهفته در این سواحل، نگاه‌های مسئولین کشور به سواحل مکران و چابهار معطوف شده و دولت هم برنامه‌های توسعه‌ای برای جنوب و سواحل مکران در نظر گرفته است.